Sernik PIANKA

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Czas przygotowania:
90 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo łatwy w przygotowaniu, delikatny serniczek. Rozpływa się w ustach:]

Potrzebne składniki

• ser biały - 1 kg
• jajka - 5 szt.
• budyń waniliowy - 1 op.
• cukier - 1 szkl.
• olej - 3/4 szkl.
• mleko - 3/4 szkl.
• biszkopty okrągłe - 1 op.

Przydatne akcesoria

Misa, mikser, tortownica

Etapy przyrządzania

1
Ser ucieramy z cukrem. Stopniowo dodajemy 1 jajko i 4 żółtka, dodajemy mleko, olej. Wsypujemy budyń i rodzynki (wcześniej sparzone i obtoczone w mące). Ubijamy pianę z 4 białek i mieszamy z ciastem serowym.
2
Tortownice wykładamy biszkoptami, wylewamy ciasto i wkładamy do piekarnika. Czas pieczenia:ok 1h, w 170 st.

Uwagi

Do ciasta używamy sera gotowego zmielonego. Po upieczeniu sernik może wydawać się nam rzadki, trzeba go zostawić w formie do ostygnięcia. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher