|
||||||||||
Zupa koperkowaKrótki opis potrawyBardzo smacznaPotrzebne składniki rosoł - 1,5 l koperek - 1 pęczek szt. śmietana - 3 łyżka(i) żołtko - 1 szt. masło - 2 łyżeczka(i) przyprawa vegeta gotowe łazanki lub ryż Etapy przyrządzania1
Koperek kroimy , odcinamy korzonki, dokładnie myjemy i drobno kroimy. Około 2/3 koperku dusimy chwilę z masłem i odrobiną wody. Wrzucamy do wrzącego rosołu i gotujemy jeszcze około 15 minut. Solimy i słodzimy do smaku. Zupę odstawiamy z ognia, wsypujemy pozostały koperek i wlewamy śmietanę roztrzepaną z żółtkiem i kilkoma łyżkami wywaru.Do zupy dodajemy łazanki lub ryż.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|