|
|||||||||
Krem truskawkowyKrótki opis potrawyWspaniały deserPotrzebne składniki truskawki - 1/2 kg cukier - 1 szkl. sok z 1 pomarańczy sok z połowy cytryny żelatyna - 2 łyżka(i) ¶mietanka tortowa - 1 szkl. Etapy przyrządzania1
Do rondelka wsypać cukier, zalać go szklank± wody, sokiem z pomarańczy i cytryny. Gotować około 10 minut mieszaj±c, aż płyn zacznie gęstnieć. Dodać żelatynę, doprowadzić do wrzenia , odstawić do wystygnięcia. Do syropu przetrzeć przez sito truskawki. ¦mietankę ubić i cało¶ć wymieszać. Nakładać krem do kompotierek i wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem udekorować bit± ¶mietan±.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |