Chłodnik z rzeżuchą

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smaczne i zdrowe

Potrzebne składniki

• kiełki rzeżuchy - 200 g
• masło - 3 łyżka(i)
• sok z cytryny - 50 ml
• jogurt lub kefir - 1/2 l
• sok pomidorowy - 1 szkl.
• gruboziarnisty chleb tostowy - 3 kromki
• olej - 1 łyżka(i)
• sol i pieprz

Etapy przyrządzania

1
Rzeżuchę posiekać, wrzucić stopione masło.Dusić kilka minut. Ostudzić i zmiksować z pozostałymi składnikami . Doprawić do smaku. Schłodzić. W tym czasie na łyżce oleju zrumienić pokrojony w kostkę chleb tostowy. Grzanki wrzucić do chłodnika tuż przed podaniem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher