|
||||||||||
Piernik na majonezieKrótki opis potrawypiernikPotrzebne składniki majonez - 12 dag jajko mąka - 1 szkl. kakao - 3 łyżka(i) cynamon - 1 łyżeczka(i) mleko - 1/2 szkl. dżem z czarnej porzeczki lub wiśni - 2-3 łyżka(i) soda - 1 i 1/2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Oddzielić żółtko od białka. Białko ubić na sztywną pianę. Dodać do niej żółtko oraz cukier. Następnie małymi porcjami dosypać mąkę, dolać po trochu mleko. Do masy dodać majonez, dżem, dosypać kakao, cynamon, a na końcu sodę. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, wlać ciasto. Piekarnik nagrzać do temp 170 C. Wstawić ciasto i piec ok 40 min
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|