|
||||||||||
Mazurek czekoladowy z bakaliamiKrótki opis potrawymazurekPotrzebne składniki schłodzona margaryna - 30 dag mąka - 1/2 kg jajko żółtko proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) cukier - 2 łyżka(i) bakalie Etapy przyrządzania1
Ciasto:
Mąkę przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Na tarce zetrzeć margarynę, wbić jajko, dodać żółtko i cukier. Szybko zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Blachę do mazurków posmarować margaryną, wylepić ją ciastem. Piec na złoty kolor.
Polewa:
- 1 łyżeczka masła
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki śmietany
- 2 łyżki kakao
Cukier, śmietanę i kakao gotować 10 min. Dodać masło.
Na ostudzone ciasto ułożyć bakalie, wylać polewę. Udekorować bakaliami
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|