Zapiekanka chlebowa z serem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
• Studenckie smaki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

ok

Potrzebne składniki

• chleb tostowy - 5 kromek
• olej - 4 łyżka(i)
• pomidory - 3 szt.
• żolty ser - 20 dag
• jajko - 1 szt.
• mleko - 1/2 szkl.
• czosnek - 2
• sol , pieprz, papryka

Etapy przyrządzania

1
Pokroić chleb w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.Do żaroodpornego przełożyć chleb, posypać startym serem, ułożyć na wierzchu plasterki pomidora, dodać pokrojony czosnek i przyprawy.Jajko ubić z mlekiem i zalać zapiekankę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać , aż ser się roztopi i leciutko zarumieni. Podawać na ciepło ze ¶wieżymi listkami bazylii.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)