Poncz ananasowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Alkohole
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Ok

Potrzebne składniki

• wino białe - 750 ml
• rum - 10 ml
• esencja herbaciana - 250 ml
• sok ananasowy - 250 ml
• sok z 1 cytryny
• wanilia - 1/2 laski
• cukier - 5 łyżka(i)
• starta skorka z cytryny

Etapy przyrządzania

1
Plastry ananasa pokroić na połówki i ułożyć w szklanym naczyniu, zalać rumem i odstawić. Wanilię posiekać , do garnka wlać wino, esencję herbacianą, sok ananasowy. Wyrzucić wanilię i cukier.Garnek postawić na ogniu i podgrzewać, aż płyn zacznie się burzyć. Uważać, by się nie zagotował. Zdjąć z ognia, dodać startą skórkę cytrynową i ananasy z rumem. Zamieszać.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher