Apple Crumble

Aktualna ocena: 0
dodany przez: puncowianka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszne ciasto

Potrzebne składniki

• jabłka - 6 szt.
• puszka brzoskwiń w syropie
• mąka, masło - po 10 dag
• cukier - 5 dag
• cynamon

Etapy przyrządzania

1
Jabłka obrać i pokroić na nieduże kawałki. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Posmarować masłem naczynie żaroodporne i ułożyć warstwami jabłka i brzoskwinie. Przygotować kruszonkę: mąkę, cynamon, cukier i masło wyrabiać palcami aż postaną grudki. Posypać tym owoce. Wstawić naczynie do piekarnika i piec przez 40 minut, aż kruszonka się zrumieni. Wyjąć i podawać gorące. Można podać ze śmietaną. Dodam, że nalezy pilnować, by nikt nam nie zabrał naszej porcji sprzed nosa! Lepiej wykonać z podwójnej porcji ;-) Można eksperymentować z innymi dodatkami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher