|
||||||||||
Świąteczny SchabKrótki opis potrawyBardzo dobryPotrzebne składniki schab z kościa - 1 kg olej - 2 łyżka(i) mąka - 1 łyżka(i) pieczarki - 15 dag orzechy włoskie - 1 łyżka(i) masło - 1 łyżka(i) tarty chrzan - 3 dag żołtko sol pieprz Etapy przyrządzania1
Pieczarki oczyścić, drobno pokroić , usmażyć na maśle.Mięso umyć , oddzielić od kości .Wymieszać pieczarki z chrzanem , orzechami i żółtkiem.Doprawić. W schabie ostrym nożem wydrążyć otwór . W nacięcie włożyć nadzienie, mięso oproszyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym oleju.Piec 50 - 60 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|