|
|||||||||
Sos DIABELSKIKrótki opis potrawySos diabelski, doskonały do skrzydełek, żeberek z grilla.Potrzebne składniki Pomidory - 4 szt. Cebula - 2 ¶rednie szt. Olej lub oliwa - 3 łyżka(i) Miód - 3 łyżka(i) Keczup pikantny - 1/4 szkl. Chili w proszku - 1-2 łyżeczka(i) Sól, pieprz - do smaku Etapy przyrządzania1
Pomidory naci±ć na krzyż i zanurzyć we wrz±tku (ok. 2 min), obrać ze skórki, wydr±żyć nasionka i pokroic w kostkę. Cebulę obrać i również posiekać w drobn± kosteczkę. Wszystko umieszczamy w misce, dodajemy resztę składników, doprawiamy sol± i pieprzem.
Jak podawać?Sosem polać mięsko i zajadać! Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |