|
||||||||||
Piersi z kurczaka z nadzieniem ziołowymKrótki opis potrawypiersi z kurczakaPotrzebne składniki piersi z kurczaka - 4 szt. cytryna - 1/2 szt. jajko - 1 szt. ząbek czosnku pęczek bazylii żółty utarty ser - 15 dag olej - 3 łyżeczka(i) bułka tarta sól pieprz Etapy przyrządzania1
Mięso opłukać w każdej porcji naciąć kieszeń. Z cytryny otrzeć skórkę, sok wycisnąć. Do soku dodać szczypte pieprzu. Bazylię i czosnek posiekać. Mięso natrzeć skórką i sokiem z cytryny, posypać połową bazylii i czosnku. Resztę bazylii wymieszać z serem, doprawić solą, pieprzem i napełnić farszem piersi. Obtoczyć je w jajku, bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|