|
||||||||||
MILKY WAYKrótki opis potrawypyszne ciasto a la batonik Milky way... smacznego!!!Potrzebne składniki jajko - 6 szt. cukier - 1 i 3/4 szkl. mąka pszenna - 1 szkl. proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) kakao - 3 łyżka(i) mleko - 1/2 szkl. cukier waniliowy - 2 op. margaryna - 25 dag mleko w proszku(\\\"pełne\\\") - 2 szkl. czekolada mleczna - 15 dag mleko - 6 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Białka ubić, dodać 1 szklankę cukru i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Swobodnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części.
2
Mleko zagotować z 3/4 szklanki cukru oraz cukrem waniliowym. Ostudzić. Miekką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać powoli ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku.
3
Na jedną część biszkoptu wyłożyć masę mleczną, i przykryć drugą częścią biszkoptu
4
Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzchnią warstwę ciasta. Ostudzić a następnię odstawić do lodówki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|