|
||||
WywarPodstawę wielu zup - rosół instant możemy zastąpić samodzielnie przygotowanym wywarem. Przyrządza się go z mięsa, kości lub drobiu, ryb, jarzyn, bądź z grzybów. Mięso na wywar umieszcza się w zimnej wodzie, którą powoli doprowadza się do wrzenia. Wywary mięsne dzieli się na jasne i ciemne. Mięso, kości i jarzyny przed ugotowaniem piecze się około 15 minut (do zbrązowienia kości). Gotowy, oczyszczony z nadmiaru tłuszczu wywar możemy przechowywać w lodówce do 3 dni, zamrożony do 3 miesięcy.
Widzisz błąd? Porada jest niezgodna z regulaminem? Zgłoś to do nas.
Wasze komentarze (0)Ta porada nie została jeszcze skomentowana.Aby dodać komentarz musisz się zalogować! Jeśli nie masz jeszcze konta, załóż je teraz. Powrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|