Kapusta z grzybami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: karoolla1987
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wigilia
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Danie na wigilijny stół

Potrzebne składniki

• kapusta biała - 1 szt.
• kapusta kwaszona - 1 kg
• suszone grzyby - 50 g
• cebula - 3 szt.
• sól - szczypta(y)
• pieprz - szczypta(y)
• li¶cie laurowe - 2 szt.

Etapy przyrządzania

1
Na pocz±tek proponuję zalać grzyby wrz±tkiem, coby zmiękły zanim nadejdzie ich kolej, potem szatkujemy biał± kapustę, wrzucamy do gara, solimy i zalewamy szklank± wody, zaczynamy dusić. Kapustę kwaszon± moczymy chwilę we wrz±tku, żeby nie była taka kwa¶na (koniecznie, bo kiedy¶ nie namoczyłam i szczęki wykręcało- taki kwasior wyszedł), odlewamy szatkujemy i dorzucamy do dusz±cej się białej kapustki. Cebulę kroimy drobno, podsmażamy na oleju, do zeszklenia i dorzucamy do garnka.Namoczone grzybki kroimy drobno w kosteczkę i dorzucamy do kapustki, wodę w której się moczyły rzecz jasna dolewamy do kapusty. Pieprzymy, wrzucamy li¶ć laurowy i dusimy, dusimy, dusimy.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: karoolla1987
karoolla1987
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (76)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)