|
|||||||||
Pomidory na gor±co
Krótki opis potrawyPodawane zaraz po wyjęciu z piekarnikaPotrzebne składniki ¶rednie pomidory - 6 szt. tarta bułka - 1 łyżka(i) utarty ser ementaler - 10 dag mleko - 1/3 szkl. masło - 2 łyżka(i) sól i pieprz - do smaku Etapy przyrządzania1
Pomidory umyć, ¶ci±ć wierzchy, delikatnie wydr±żyć, posolić i pozostawić na 20 minut, otworem w dół by wyciekł sok. Ser dokładnie wymieszać z jajkiem, mlekiem i tart± bułk±. Doprawić sol± i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziać wydr±żone pomidory, przykryć obciętymi wierzchami, ułożyć ciasno w żaroodpornym naczyniu, polać stopionym masłem i 10- 15 minut zapiekać w ¶rednio nagrzanym piekarniku.
Podawać natychmiast po wyjęciu.
Jak podawać?Podawać na gor±co Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |