|
|||||||||
Barszcz jarski
Krótki opis potrawyczysta zupaPotrzebne składniki buraczki - 5 szt. grzyby suszone - 4-5 szt. wywar z warzyw - 1 l zakwas z buraczków sól, pieprz, ziele angielskie, li¶ć laurowy, cukier i czosnek do - smaku Przydatne akcesorianóż, tarka o dużych otworach, garnkiEtapy przyrządzania1
Buraczki oczy¶cić, opłukać, upiec lub ugotować, wyj±ć, obrać, zetrzeć na tarce, o dużych otworach. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, wyj±ć, pokrajać w paseczki. Wywar z grzybów poł±czyć z wywarem z warzyw, buraczkami, zakwasem i przyprawami, chwilę pogotować i pozostawić na kilka godzin. Potem przecedzić, wymieszać z grzybami, doprawić.
Podawac z pasztecikami, fasol±, ziemniakami z wody lub cz±stkami ugotowanych jaj na twardo.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |