|
|||||||||
Grzyby z bobem
Krótki opis potrawymniamPotrzebne składniki bób - 50 dag grzyby - 50 dag bulion - 1 szkl. ¶mietana 18% - 0,5 szkl. cebule - 2 szt. margaryna - 2 łyżka(i) m±ka - 1 łyżka(i) posiekana natka pietruszki - 3-4 łyżka(i) sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Bób ugotować, obrać ze skórki. Umyte i osuszone grzyby pokroić w paseczki, mniejsze pozostawić w cało¶ci. W rondlu stopić margarynę, zeszklić na niej drobno posiekan± cebulę, dodać grzyby i chwilę smażyć, mieszaj±c. Posolić, dodać pieprz i bulion. Dusić na małym ogniu, aż grzyby będ± prawie miękkie. Dodać bób, wymieszać i chwilę dusić razem. M±kę rozprowadzić ¶mietan±, wlać do potrawy i zagotować. Doprawić do smaku pieprzem i sol±, posypać natk± pietruszki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |