Zupa grzybowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wigilia
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zupa

Potrzebne składniki

• suszone grzyby - 50 g
• bulion warzywny z kostki - 4 szkl.
• łazanki - 150 g
• ¶mietana - 3/4 szkl.
• sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
Grzyby opłukać, namoczyć na noc.
2
Zalać 2-3 szklankami wody, chwilę gotować a potem przecedzić. Wywar grzybowy poł±czyć z bulionem. Znów zagotować, wlać ¶mietanę. Doprawić do smaku sol± i pieprzem.
3
Makaron wrzucić do osolonego wrz±tku, odcedzić. Grzyby pokroić w paski. Razem z makaronem przełożyć na talerze, zalać mocno podgrzan± zup±.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)