Wigilijne ¶ledzie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wigilia
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
15 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

doskonałe na ¶wiateczny stół

Potrzebne składniki

• majtasy w zalewie octowej - 1 kg
• cebule - 7 szt.
• oliwa - 110 ml
• rodzynki - 5 dag
• koncentrat pomidorowy - 2 łyżka(i)
• sól

Etapy przyrządzania

1
cebulę pokrój i zeszklij na oliwie.Dodaj koncentrat pomidorowy,trochę wody,pieprz,sól,i du¶ 5 minut.Dodaj rodzynki.W salaterce układaj kawałki majtasów,koncentrat z cebul±.Wstaw do lodówki na 2 dni.

Jak podawać?

jako przek±skę Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)