|
|||||||||
nale¶niki z pieczarkami
Krótki opis potrawyprzepyszne nale¶niki, każdy powinien spróbować!!!Potrzebne składniki m±ka - 1 szkl. jaja - 3 szt. mleko lub woda - 2 szkl. olej - 1 łyżka(i) pieczarki - 1/2 kg kukurydza w puszce - 1 ser żółty - 15-20 dkg przyprawy: sól, pieprz, kucharek cebula do pieczarek Etapy przyrządzania1
Ciasto nalesnikowe: Jajka posolić, wymieszać z płynem. Cały czas mieszaj±c dodawać stopniowo m±kę. Gdy ciasto będzie miało konsystencję kwa¶nej ¶mietany odstawić je na 30 minut. Patelnię rozgrzać mocno, posmarować cieniutko olejem. Wlać łyżk± wazow± ciasto i tak obracać patelni±, aby rozlało się one na całej jej powierzchni. Odwrócić na drug± stronę. Natłuszczać lekko patelnię, ale nie często.
Farsz: pieczarki pokroić i odgotować z drobno pokrojon± cebulk±. Po ostygnięciu wymieszać z odcedzona kukurydz± i startym serkiem. doprawić do smaku.
Ostygnięte nalesniki nadziewac i zawijać w rulon lub w trójk±ty.
Podsmażać na oleju.
Można podawać z surówk± z kapusty pekińskiej.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |